Minden, ami kutya meg túra

Hogy, hogy is telnek egy border collie napjai =)

Naptár

szeptember 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Babézia

2012.09.30. 07:03 Bordi

Na, ez az a tábor volt, amit nem szerettem volna soha, de soha erősíteni. De miért is ne, hisz olyan jó időket élünk. Más se hiányzott az életemből, hogy még Ziggy is megbetegedjen. Egyik este ahogy pisilt mondom mintha ez nem az igazi lenne. De sötét is volt. Hazaérünk klikkereztem vele meg ilyenek, egyszer csak ahogy végig simítom a bundát dudor, kullancs, bazi nagy. Frankó! Simizem mégegy, ez is nagy. Fasza! Na, mondom reggel pisi ellenőrzés lesz. Szegényem pisilni akart én meg mint vmi megvadult ló rohanok oda, le tette a kislábát. Mindegy nagy sétát teszünk fiú kutya jelöl szóval lesz rá alkalmam, hogy megvizsgáljam. Most nagyon, de nagyon örülök, hogy kan kutyám van és konkrétan derékszögben pisil, igen, tudom nehéz elképzelni, de Ziggy csodákra képes épphogy át nem esik a túloldalára úgy pisil. Na, de a lényeg a pisi színe, jól láttam én azt előző este ez bizony barnás. Visszaértünk telefon dokinak, miszerint Ziggy babéziás lett. Jött is, imizol be. Az kicsit kiütötte meg hányt tőle. De ma már jobban van, élénkebb. Egyébként semmi más elváltozást nem vettem észre Ziggyn a kedve jó, bohóckodott, labdázott, futott, puncsolt, vinnyogott, evett, kunyerált szóval tényleg minden "rendben" volt. Csak a pisi. Most reménykedem, hogy időben sikerült elkapni és nem lesz semmilyen szövődménye. De, hogy rohadnának meg ezek a büdös dögök. Természetesen kullancselleni cucc volt/van rajta. Szóval mindenki figyelje kisállatát és kurkássza, mert ezek  nagyon sunyi kisdögök és mielőbb észreveszi és kinyírja őket az ember annál jobb.

Szólj hozzá!

Petnet

2012.09.10. 13:18 Bordi

Az egész úgy kezdődött, hogy nézegetni kezdtem a webes boltokat. Így rátaláltam egy Kongos labdára, miszerint őrült sípoltatós kutyáknak készült. Gondolkodtam, gondolkodtam és hát arra jutottam, hogy Ziggy szeretne egy ilyet. Ráadásul a kedvenc labdája még mindig ott lapul vhol a kukoricásban. Reméljük aratás után megtaláljuk, egyben. :) Ez a labdája tökjó, mert nem átlagosan sípol, hanem másképpen nem olyan zavaró. Fressnapfban vettük, ez már a 3. ilyen labdája, kb. jó félévet bírnak ki és a sípolósrész kiszakad. Ráadásul 1400 körül mozgott az ára, nyár elején mikor voltam a Fressben 3500 Ft-ért árultam, azóta is ráng a szemem tőle, hogy azért annyira nem extra, meg Ziggy nem rág erősen, nem szétrágja, hanem tényleg sípol vele. A hab a tortán, hogy a minősége meg romlott a labdának, másféle anyagból csinálják. Egy szó, mint száz 3500 nem ér az a labda. Ez a Kongos meg volt 1800 körül, és hát KONG! Aminek neve van. Elkezdtem keresgélni hol van ilyen labda, mennyiért stb. Rátaláltam a petnetre, ahol volt ilyen labda LILÁBAN is :) Meg akkor megnéztem a tápokat, az is volt, ami úgy kb. jó nekünk. Meg hát ha étel, akkor az vhol távozik, kakazacsi is kell, fogyóeszköz. Na, ezekből is volt LILA, kék, zöld ....stb. Rendelés feladva. Várok. Izgulok. Mikor hozzák már. Csörög a telefonom, hogy kakizsákból nincs lila, se kék (azért szeretem a sötétebb színeket, mégis takar) csak narancs van meg pink. Mondom jól van legyen narancs. Rózsaszínbe már szedtem kakit, valahogy nem töltött el jó érzéssel, azért van egy határ. Csörög a telefonom megint a petnet- től keresnek, már kezdtem ideges lenni, főleg akkor mikor meghallottam, hogy a labda. Gond van vele van lila, több is, de nem sípol. Nem láttam magam, de biztos volt egy fejem, hogy eladás előtt megnyomkodják. Van zöldben, ami sípol az is jó-e vagy várok 3 hetet! lilára. Mondom hozzák, jó lesz a zöld. Erre a hapi, vmi főmufti volt, jó köszönik a rugalmasságomat és megkérdezte milyen kutyám van, mondom border collie, még egyszer köszöni a rugalmasságomat és, hogy küldenek neki vmi apróságot, rágcsálni valót. Nyitom ki itthon a csomagot fájdalom díjat nem kaptunk. A többi "rendelésem" egyeztetések után rendben volt. Mondjuk annak örülök, hogy nem egy olyan lila labdát kaptunk, ami nem sípol, mert nem kicsit lettem volna ideges. De könyörgöm, olyat miért lehet rendelni, ami nincs ??!!!!

Egy a lényeg Ziggynek bejön a labda, csak kissé öregedő gazdája nehezen találja meg a fűben :) Ez után, hogy feladtam a rendelést tovább nézegettem, keresgéltem és egy csomó jó cuccot találtam, amit Ziggy nagyon, de nagyon szeretne. Lassan minden hónapra ki kell találnom neki egy ünnepnapot ;-)

Szólj hozzá!

Nina Ottosson

2012.09.06. 11:23 Bordi

Ha megnyerném a lottó 5-st(bár ennek nagyon kicsi az esélye, mert nem lottózom :( ) akkor két dolgot tennék párhuzamosan az egyik, hogy máris rendelném Ziggy kistestvérét. A másik, hogy a világon kapható összes Nina Ottosson interaktív kutyajátékot megvenném. Csak csorgatom a nyálam és sóhajtozom milyen jók is ezek. Az a baj, ha azt mondanák nekem, hogy egyet válasszak, az is nehezen, de menne :) Tényleg szuperek egytől egyik.

Itt van a honlapja: www.nina-ottosson.com 

Egyszerűen fantasztikusak ezek a játékok. Ziggynek is van kettő ehhez "hasonló". Majd csinálok róla videót, nagyon szereti őket. Szerintem főleg borderállatnak kötelező az ilyen játék. :)

Hú, ez a kék csont egyik nagy kedvencem, de van egy csomó jó kis agyas játék. Inkább abba hagyom.

Szólj hozzá!

Csiga

2012.09.05. 11:02 Bordi

Hozzám képest még ő is gyorsabban halad. Még több mint 5 túrával vagyok elmaradva, de ezeket is csak azért tudom, mert a kitűzők itt díszelegnek a szobánkban. De ezeken kívül is van még egy csomó minden- minden. Arról nem is beszélve, hogy Ziggy fejébe is kellene sok okosságot tölteni, mert most már nincs kifogás, hogy "jaaaaj, de meleg van". Másrészt sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy itthon vagyok, ezzel sok tervem kissé dugába dőlt. Köztük az agility is, nagyon szeretném vele folytatni, de így nem tudom mi lesz. Egy biztos itthon leporoljuk az akadályokat, de az nem az igazi. De hogy jó is jusson a végére és nem csak szomorkodunk VÉGRE aratnak és a séta helyünk hátul már félig kész, de nekünk már így is tökéletes a semmihez képest :DDDDDD

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása