Minden, ami kutya meg túra

Hogy, hogy is telnek egy border collie napjai =)

Naptár

augusztus 2013
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Fül

2013.08.18. 13:50 Bordi

Itt a helye, mert tanulság és bizonyíték, hogy az ördög sosem alszik. Még februárban történt a dolog. Téli hónapokban Ziggyre biocseppeket szoktam tenni, hogy szegény ne legyen egész évben tele mindenféle kemikáliával. Egyszercsak arra leszek figyelmes, hogy vakarózik. Vettem is rá rendes cseppet, Frontline-t használtunk. Viszonylag megvoltam vele elégedve. Csak nem hagyta abba a vakarózást, főleg a fülén. Nem tudtuk mi baja lehet. Már a szőre is ritkássá vált rajta, hívtuk is rögtön a dokit, mert itt vmi más lesz. Eljött, nézte, hogy vhonnan atkákat szedett össze, nagy valószínűséggel az utcán szedte össze, sok kutyát sétáltatnak már nálunk az utcán, vagy kóbor cicáktól. Ezt sikerült tetézni azzal, hogy vakarta, felülfertőzödött. Kapott szurit, kencét a fülére meg új cseppet (advocate), ami jó atka ellen is (mert a Frontline az ellen nem véd). De a történetnek nincs vége. Ahogy kentem neki éreztem, hogy meleg a füle és vaskos. Idegbaj a köbön, doki jön. Egy ér elpattant a fülében, ráadásul itt elég vaskosak az erek, azért lett neki ilyen nagy. Opciók a duzzanat eltűntetésére:

1.) állandóan szívogatni. Orvosi szempontból sem a legjobb, nagyon nagy a fertőzés veszély. Ziggy nem az a azt csináltok velem, amit akartok típus. Aki ismeri tudja milyen.

2.) Gyógyszeres kezelés, hogy alvadjon a vére és azt a szervezete onnan elbontja. Ez a legegyszerűbb, fájdalommentes kezelés. DE un. karfiolfüle lesz a kutyának, zsugorodik a füle tőle. Az én gyönyörű bogárkámnak :( 

3.) Műtét. Nem csak az anyagi dolgok miatt, de kisebb vagyon. Meg aztán, ha tényleg bármibe belevágja a fülét, akkor pattan az ér, amit ugye akkor varrtak össze. És egy bordertől kérni, hogy légy nyugodtan, az óriás gallérral a nyakadon. Nem beszélve arról, hogy akár honnan is nézem egy műtét műtét, kockázat mindig van. De nincs karfiolfül.

Nem volt könnyű szülés, más dolgok is közbejöttek. Volt káosz és kétségbeesés a fejemben. Mi lenne a legjobb Ziggynek, mert az ő érdekeit kell szem előtt tartani. Végülis 2.) gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk. Azért féltünk itt a véralvadásos dologtól is. De a duzzanat leapadt neki. Szépség hibája lett, lóg a füle. Túl tökéletes volt Ziggy ;) Lényeg, hogy egészséges.

Íme régi- új kutyám kajla füllel: Ráadásul a másikat előszeretettel felállítja. Így már megfenyegettem, hogy a felállóra súlyt kötök a másikra hőlégballont és úgy fog járni. Amúgy maga a füle nem undi, de érezhető a szerkezeti változás, sokat segít neki a szőr rajta.

Soha többet bio cucc. Sajnos mérgezni kell őket egész életükbe, hogy nagy ívbe elkerüljék őket a bolhák, kullancsok, atkák, tetvek meg az összes undormány, ami létezik. Mivel másik nagy félelmem a kullancs, így dokitól kérdeztem, hogy ő mit ajánl, certifect csepp. Most ezt teszteljük már jó pár hónapja. Eddig jónak tűnik. Elvileg nem hagyja már megtapadni se a kullancsot. Nem tudom lehet a kullancsok se szeretik a 40 fokot. De remélem tényleg hatásos, mert nem is az olcsók közé tartozik. Nyáron nekem sikerült egyet összeszednem túra során. Pedig Ziggy lent ment a nagy gazban. És nem találtam benne. (kopp- kopp) Maradjon is így. Ja, az állatpatikában dolgozó hölgyeményekről is tudnék mesélni. De aki hülye, az is marad.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása