Minden, ami kutya meg túra

Hogy, hogy is telnek egy border collie napjai =)

Naptár

január 2013
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Keresd Momót!

2013.01.26. 17:00 Bordi

Szokás mondani, hogy a kutyás ember nem normális ember. De kutyások között is van különbség és kezdem azt hinni, hogy aki border collie- t tart ők (köztük én is) egy más kasztba, más világban él. Ez köszönhető ennek a gyönyörű fajtának. Nem igazán tudom megmagyarázni, leírni ezt a dologot. És semmi más nem pótolhatja ill. adhatja ezt az érzést csak is egy border collie. Az a tűz a szemükben, a jókedvük, a mókázásaik és tudnám sorolni napestig, hogy mennyi- mennyi mindent adnak az embernek. Szerintem akárhány border gazdát megkérdeznék ezt mondaná, hogy border collie nélkül szegényebb lenne az életük. Ide nem tartoznak azok, akik egyéb érdek okokból  és haszonból tartják őket. Nekik hiába van borderük soha nem fogják ezt a csodálatos érzést megtapasztalni.

Itt egy link, egyértelmű, hogy lelkes border gazdi :) Különböző fotókat készített a srác, ahol Momó nevű borderét elbújtatta és meg kell keresni :) Még egy ilyen állatfajtát, ami bármilyen hülyeségét a gazdinak, nem hogy megcsinálja, meg nem kényszerből, hanem merő lelkesedésből.

Íme a link:

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/01/16/megtalalja_a_kutyat_a_kepen/

Jó szórakozást!!!

Szólj hozzá!

2012

2013.01.26. 14:37 Bordi

Ez az év is eltelt. Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!!!

Nem volt egy túlzottan mozgalmas évünk. Az új évre ígérni semmit nem fogok, nem is lenne értelme, hisz honnan tudnám, mit hoz a jövő. De ajánlom neki, hogy szedje össze magát és csak jó történjen mindenkivel :) Mivel nem voltam túl aktív, sok túra és egyéb hiányzik, így nagyvonalakban azért áttekintem, hogy mi is történt velünk tavaly.

Január:

Hó-Pités túrán voltunk Annáékkal.

Február:

Jött az óriás hó. Végre Ziggy is látott nagy havat és baromira élvezte, kapott hóvárat és természetesen ő lett a királya :)

Annával, Szilárddal és Andiékkal Orfűre kirándultunk.

Amikor labdáért "upozott" :)

Aztán a nagy kutyás túra giga sok kutyával Mecseken, egy csoportkép avagy dinkák sorakozó:

 

Március:


Amolyan túrás hónap volt. 3 teljesítmény túrát is sikeresen teljesítettünk, Nőnapit Annával, soha nem felejtem el, ahogy éppen hogy beértünk, de egy forrással kevesebb. ( Mert igen még azokat is keressük, csak ritkán találunk :DD)

Aztán a Szuadót édes kettesben gyalogoltuk végig.

Aztán másnap eljött velem az első túravezetői bemutató túrára.

Majd a Pécs2012- re elkísért minket anya.

Áprilisban májusban póttéli álmot tartottunk :)

Június:


Az elmaradhatatlan komlói kutyadélután. Ahol a kis aranyhalammal tavaly megnyertünk az első díjat. A vetélkedős részben meg benne voltunk az első 10- ben. Pontosan nem tudom milyen eredményt értünk el, de nem is fontos.

Egy bájos nagyi a napról, többi a galériában.

Majd egy túra Pécsbányán.

És még egy túra Váralján, ahol Kuglófot kerestünk és modern várhoz értünk :)

Július: túl meleg volt bármilyen tevékenységhez :) Najó, ez azért ilyen formában nem igaz. Szomszéd kisfiú, ha hallotta, hogy este, mikor már hűvösebb volt és Ziggyvel kint agiliyzgetünk jött hátra és mint vmi kis karmester, edző mondta mikor hintázzon, kúszon, ugorjon ..stb.

Augusztus:


Elviselhetőbb napokon kutyáztunk. Sajnos a terelésről lemaradtunk, de talán idén.

Itt éppen Borzas Vikiékkel és Annáékkal a Malomvölgyi- tónál.

Egy éve itt kezdődött el minden, Tubes 20 km. amolyan zarándok túra ez már.

Úgy utálom, hogy ennyire utál velem kirándulni.

Balatonozás, és még a jég is töredezni látszott, hogy a víz láttán nem hányta el magát. Mivel azon se csodálkoznék, ha ez így történne. Azért az arca mindent elárul, egy igazi, élő hős, na. Nem lehet és nem is tudom tovább leplezni :DD

És egy másik nap a véleménye felém, hát nem ennivaló? :)

Természetesen videó felvétel is készült, enélkül az utókor nem is tudom, hogy élhetne:

Szeptember:

Kezdődött a hónap Annáékkal, mindkét Vikiékkel és Andiékkal egy nagy kutyástúrával. Íme az ebsereg:


Papi pipa túra a Zselicben, na ez nem volt semmi túra. De Ziggy bebizonyította, hogy teljes mértékben megérdemli a hero jelzőt!!!

Szeptemberben volt élete első és nagyon reménykedem, hogy utolsó is, babéziája. Fúj!! És ezek a dögök csak nem akarnak kihalni.

Október:

Villányban teljesítmény túráztunk anyával, jó volt, főleg azért mert Ziggy felépült és mehettünk. Igaz annak kevésbé örültem, hogy Máriagyűdön a templom elé fosikázott, de akkor ezt elnéztem tőle.

November december hát nem voltunk túl aktívak főleg miattam, mert nem értem rá. De ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkoztam Ziggyvel. Az ősz nagyrésze így telt:

Teljesen bebizonyosodott számomra, hogy egy nem normális állatom van. De nekem ez így tökéletes. Még túráztunk egyet Annáékkal az óévben Éger- völgyben.

Azért így visszagondolva, talán nem volt annyira unalmas sem, itthon azért sok mindent csinálunk. Meg több mint 100 km-t legyalogoltunk és több mint 4000 m mentünk felfelé :) És ezek csak a teljesítménytúrák számai.

Szóval, bakancsra fel idén is! :)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása